CIASTKA RYŻOWE

CIASTKA RYŻOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    20 dag
  • olejek migdałowy

    1/2
  • kleik ryżowy

    180 gram
  • jajka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielamy żółtka od białek. Masło ucieramy (musi być miękkie) z cukrem, żółtkami i olejkiem. Dosypujemy kleik ryżowy i dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty. Mieszamy.
Rozkładamy na dużej blaszce.
Piec 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu jak jeszcze ciepłe kroimy na kawałki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

18.06.2011 12:26
mogla bym spróbować

kielcok1

24.05.2011 19:32
trzeba spróbować

Krzysztof42

18.08.2010 14:43
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat