Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowane marchewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 50 dag
masło 4 lyzki
brązowy cukier 3 lyzki
miód 3 lyzka
imbir 1 lyzeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowane marchewki

Marchewki opłukać, oskrobać, przeciąć wzdłuż na pól, a następnie pokroić na 1,5-centymetrowe walki. Ugotować w malej ilości posolonej wody na półtwardo, osaczyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier i miód. Smażyć, mieszając. Kiedy składniki się połączą wsypa imbir, a po chwili wrzucić marchewki, nadal mieszając, smażyć ja, aż pokryje się brązową glazura.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.08.2010 09:05
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak