Glazurowane marchewki

Glazurowane marchewki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    50 dag
  • masło

    4 lyzki
  • brązowy cukier

    3 lyzki
  • miód

    3 lyzka
  • imbir

    1 lyzeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki opłukać, oskrobać, przeciąć wzdłuż na pól, a następnie pokroić na 1,5-centymetrowe walki. Ugotować w malej ilości posolonej wody na półtwardo, osaczyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier i miód. Smażyć, mieszając. Kiedy składniki się połączą wsypa imbir, a po chwili wrzucić marchewki, nadal mieszając, smażyć ja, aż pokryje się brązową glazura.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

10.08.2010 09:05
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat