Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowe mini - babeczki z sałatką i orzechami

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 25 dag
masło 15 dag
jajko 1
sól 1 szczypta

Sałatka

kukurydza w puszce 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
szynka konserwowa 3 plasterki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
orzechy włoskie 5 dag
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe mini - babeczki z sałatką i orzechami

Kroki postępowania

1
Ze składników zagniatamy kruche ciasto. Formujemy kulę i chłodzimy 30 min.
Krok 1 - Imprezowe mini - babeczki z sałatką i orzechami foto
2
Cienko wałkujemy i wycinamy krążki. Wyklejamy ciastem foremki na babeczki. Pieczemy na złoto 15 min w 180 st. Wyciągamy i studzimy.
Krok 2 - Imprezowe mini - babeczki z sałatką i orzechami foto
3
Mieszamy fasolę, kukurydzę, pokrojoną szynkę, rodzynki z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy babeczki, dekorujemy połówką orzecha i natką pietruszki.
Krok 3 - Imprezowe mini - babeczki z sałatką i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.07.2016 22:52
Wyglądają wspaniale
Grazyna0211 30.03.2016 11:56
bardzo apetyczne
mufinka79 10.07.2014 19:30
Bardzo smakowite babeczki :)
gibli 10.07.2014 18:11
bardzo fajne)
wyattearp 10.07.2014 11:47
smakowicie wyglądają
berys18 10.07.2014 09:32
piękne babeczki
noninka77 09.07.2014 21:32
Wyglądają wspaniale:-)
Wiesława1 09.07.2014 21:04
Jak smakują tak jak wyglądają to chętnie się poczęstuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak