Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
woda letnia 1 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku 1/2 lyz
cukier 1/2 szkl
jagody 2 szkl

Porada

Jagody nalezy oplukac i osuszyc. Wode nalezy dodawac rozsadnie by ciasto bylo jednolite i zbite.

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodkami

Make laczymy z jajkami, dodajemy wode, sol i 1 lyzke cukru. Zagniatamy ciasto. Rozwalkowujemy ciasto, wykrawamy kolka. Na srodek kazdego kolka kladziemy kilka jagod i troszke cukru. Dokladnie i szczelnie sklejamy. Wrzucamy do gotujacej sie wody. Od czasu wyplyniecia pierogow na wierzch gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy z jogurtem naturalnym lub smietana. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.03.2016 12:04
pyszne pierożki
IwonaKa 13.01.2016 11:56
na pewno pyszne takie pierożki
paula191919 12.01.2016 18:28
wyglądają wyśmienicie
gacopierz23 20.08.2014 20:05
z jagodami najlepsze
Wacław 10.07.2014 11:01
pyszne ,nie trzeba u nas,na nie nikogo namawiać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak