Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 14 szt
masło 0,5 kostki
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki siekany
natka kolendry 2 łyżeczki siekana
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Party Dip Czosnkowy Prymat 1 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki

Porada

Wybierajmy ziemniaki zbliżone wielkością, nie za duże - czas pieczenia każdego ziemniaka będzie wtedy zbliżony.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki

Dip mieszamy z majonezem i jogurtem, wkładamy do lodówki.
Masło mieszamy z kolendrą i lubczykiem, dodajemy sól. Formujemy w cienki wałek i wkładamy do zamrażarki.
Ziemniaki dokładnie myjemy, nacinamy. Zamrożone masło kroimy i plasterki, które wkładamy w nacięcia ziemniaków.
Ziemniaki dokładnie owijamy folia aluminiową, kładziemy na gorących węgielkach grilla. Pieczemy ok 1h (czas zalezy od wielkości ziemniaków)
Podajemy z dipem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak