Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1-2 szt
jajko 5 szt
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować do miękkości w woreczkach,wysypac do salaterki, schłodzić , jajka ugotować na twardo, dodać do ryżu, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę, połączyć z ryżem i jajkami.
Tuńczyka odsączyć z zalewy dodać do sałatki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem posypac sezamem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.07.2014 16:02
prosta a zarazem smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak