Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem

pieczarki 12 szt
papryka czerwona 1 szt
ryba 1 puszka
gouda 150 gram
margaryna 100 gram
kasza gryczana 2 woreczki

Przyprawy

sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyj i nożykiem wytnij ogonki środki tak aby jak najwięcej wyciąć wtedy będzie więcej miejsca do farszu .
Krok 1 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto
2
Paprykę czerwoną umyj wytnij gniazda z nasionkami i pokrój w kosteczkę drobną.

Wymieszam z pieczarkami , dopraw sola pieprzem i papryka czerwoną mieloną.

Krok 2 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto
3
Usmaż na patelni ( koło 30 minut smażyłam i dusiłam razem , odlałam sok który pomieszał się z olejem .)

Krok 3 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto
4
Farsz przełożyłam do miski .
Krok 4 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto
5
Nadziałam pieczarki ,pokroiłam margarynę wiórka powkładałam między pieczarki . Wstawiłam do piekarnika

Krok 5 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto
6
Zapiekałam 25 minut w 200 stopniach, wyjęłam pieczarki położyłam po kawałeczku sardynki w pomidorach i posypałam serem , trzymałam w piecu do rozpuszczenia sera i podałam z kaszą i sałatką, polałam sosem . Pycha polecam . Eksperyment się udał wyszła fajna potrawa
Krok 6 - Faszerowane pieczarki sardynkami , papryką i serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.09.2014 21:08
pyszne pieczareczki
mysza75 06.07.2014 15:25
ale fajne nadzienie w pieczarkach
Kuchenka 06.07.2014 14:42
fajne jedzonko
sylwia_sl 06.07.2014 13:00
nigdy nie robiłam rybnego farszu do pieczarek ale teraz na pewno wypróbuję
kasienka23 06.07.2014 12:35
muszą być pyszne!
Sylwia26 06.07.2014 09:48
ślinka leci
Agnieszka-87-25 06.07.2014 09:01
smacznie wyglądają
olkaaa 06.07.2014 08:58
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak