Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
cukier 1,5 szklanka
mąka ziemniaczna 1 szklanka
jaja 7
margaryna 125 gram
rodzynki 100 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Jajka zmiksować z cukrem. Make pszenna, ziemniaczana i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do jajek, zmiksować. Dodać uprzednio sparzone. osaczone rodzynki, wrząca margarynę i ponownie zmiksować. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tarta formy. Wstawić do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika. Piec ok. 10 min, a następnie zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec przez 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.02.2011 09:42
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak