Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
duży pęczek koperku 1 sztuka
cukier do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy Eli

Margarynę rozgrzać w rondlu,dodać mąkę i przesmażyć.Dodać rozdrobnioną kostkę rosołową,dolać wody i gotować,aż sos zgęstnieje.Umyty koperek pokroić i dodać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Doprawić cukrem,pieprzem i maggi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 03.03.2011 12:45
Bardzo lubię sos koperkowy.Poczekam na świeży z działki.
Islanzadi 10.10.2010 00:14
Zapachniało wiosną :)
MAŁGORZATA108 05.08.2010 11:05
Lekki, na upalne dni wprost nie zastąpiony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak