Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan faszerowany kolorową papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
papryka żółta 1/2 strąka
papryka zielona 1/2 strąka
pieczarki 4 szt
cebula 1 szt
ser żółty 5 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan faszerowany kolorową papryką

Kroki postępowania

1
Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i drobno kroimy. Na odrobinie oliwy podsmażamy papryki, pieczarki oraz cebulę. Doprawiamy do smaku bazylią, solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Bakłażan faszerowany kolorową papryką foto
2
Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i oprószamy solą.
Krok 2 - Bakłażan faszerowany kolorową papryką foto
3
Farszem wypełniamy przygotowane bakłażany. Ser kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu bakłażanów. Oprószamy solą i pieprzem. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 - Bakłażan faszerowany kolorową papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 06.07.2014 08:48
uwielbiam takie dania :)
Zdzisław 06.07.2014 00:38
dla mnie smaczne danie podano
Niki22 05.07.2014 23:52
wygląda apetycznie :)
dodi 05.07.2014 22:24
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak