Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z maślanką i olejem rzepakowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 200 gram
mąka tortowa 2 szklanki
cukier 200 gram
jajko 4 szt
olej rzepakowy 120 ml
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
czekolada mleczna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z maślanką i olejem rzepakowym

Kroki postępowania

1
Do misy wbijamy jaja miksujemy z cukrem na puch.
Krok 1 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto
2
Przesiewam mąkę z sodą . Dodaję mąkę z soda do masy jajecznej.
Krok 2 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto
3
Dodaje maślankę i olej rzepakowy .
Krok 3 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto
4
Czekoladę starta mrożę godzinę wcześniej a potem dodaję do ciasta.
Krok 4 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto
5
Formę silikonowa smaruję margaryna i obsypuję mąką.
Krok 5 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto
6
Przekładam ciasto do formy , piekę 55 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu i ostudzeniu posypuje cukrem pudrem
Krok 6 - Babka z maślanką i olejem rzepakowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak