Naleśniki z jajecznym farszem Eli

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • jajka

    2 jajka
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna-żebyciasto miało gęstość śmietany

    około 1/2 kg
  • kiełbasa zwyczajna

    200 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jajka

    8 sztuk
  • olej do smażenia

  • sos czosnkowy-przepis w mojej galerii

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka) zmiksowac i usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekać.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić kiełbasę i cebulę doprawić solą i pierzem i usmażyć.Jajka wybić do garnuszka.Do kiełbasy wlać jajka i usmażyc jajecznicę.Na naleśniki rozłożyć jajecznicę,zwinąć jak krokiety i obsmażyc z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem chrzanowym.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iza15

23.07.2011 23:54
smaczne

Bart

31.01.2011 23:48
jeszcze tak nie próbowałem

agnieszka189

02.01.2011 15:40
takich naleśników jeszcze nie jadłam, inne i zarazem ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat