Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cytrynówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 6 szt
wódka 0,5 litra
woda szklanka
miód prawdziwy 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: cytrynówka

Cytryny zlałam wrzątkiem. z 3 starłam skórkę, a ze wszystkich 6 wycisnęłam sok.
Wodę zagotowałam z miodem.
Wymieszałam z sokiem i skórką cytryn. Zostawiłam do ostygnięcia a potem wymieszałam z wódką. Odstawiłam do lodówki na 2 dni. Przecedziłam. Można spożywać, najlepiej schłodzoną :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.11.2014 08:38
smaczna nalewka, robię podobnie
paula99926 06.07.2014 10:50
Czyki, ja nie lubię mocnej, więc wody dodałam około 1,5 szklanki. Ale myślę, że 3/4 by wystarczyło ;)
alaaa 05.07.2014 16:34
ciekawe czy postoi do zimy :)
Czyki 05.07.2014 14:42
Brzmi kusząco, bym musiała sobie też taki eliksir zrobić :) ale podpowiedz ile wody dodać ?
jasiek 05.07.2014 14:25
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak