Zielona niespodzianka Eli

Zielona niespodzianka Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwo jasne

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna-żeby ciasto było gęste jak śmietana

    około 1/2 kg
  • szpinak mrożony

    1 paczka
  • wiórki kokosowe

    2 czubate łyżki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • olej do smażenia

  • rokpol

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka)zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Rozmrożony szpinak odparować.Jajka dokładnie roztrzepać widelcem w garnuszku i wlać do szpinaku,dodać kokos i przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem i gałką muszkatołową.Ser pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem.Na naleśniki rozłożyć szpinak,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

10.12.2013 18:49
ale fajny przepis

agnieszka214

16.06.2013 18:50
super połaćzenie wszystkich skłądnikó

Renataj

25.11.2011 23:50
Piwne krokieciki ze szpinakiem - warto wypróbować

ewelinapac

16.03.2011 17:47
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat