Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona niespodzianka Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
mąka pszenna-żeby ciasto było gęste jak śmietana około 1/2 kg
szpinak mrożony 1 paczka
wiórki kokosowe 2 czubate łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
rokpol 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona niespodzianka Eli

Wszystkie składniki ciasta (piwo,woda,2 jajka,sól,mąka)zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Rozmrożony szpinak odparować.Jajka dokładnie roztrzepać widelcem w garnuszku i wlać do szpinaku,dodać kokos i przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem i gałką muszkatołową.Ser pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem.Na naleśniki rozłożyć szpinak,zwinąć jak krokiety i obsmażyć z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 10.12.2013 18:49
ale fajny przepis
agnieszka214 16.06.2013 18:50
super połaćzenie wszystkich skłądnikó
Renataj 25.11.2011 23:50
Piwne krokieciki ze szpinakiem - warto wypróbować
ewelinapac 16.03.2011 17:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak