Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

steki z rekina 5 sztuk
sos sojowy ciemny 2 łyźki
sos rybny 1 łyżka
olrj sezamowy jasny 2 łyżki
ocet ryżowy 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sos chili 2 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina Eli

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Rekina umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Wyjąć rekina z lodówki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni rozgrzać olej.Smażyć rekina z obu stron no gorącym oleju.Smacznego!

Ja podałam rekina z ziemniakami i surówka(przepis w mojej galerii)z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 17.05.2011 23:26
aż się boję :)
marchewka 22.04.2011 23:35
muszę kiedyś wypróbować rekina :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak