Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAGODZIANKA NA ZIMĘ

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 l
cukier 1/2 szkl

Porada

Proporcje jagód i cukru możemy zwiększyć , wówczas będzie więcej słoiczków .

Przepis i sposób przygotowania na: JAGODZIANKA NA ZIMĘ

Prosty sposób na jagody w słoiczku , z których w zimie możemy zrobić smaczną jagodziankę z kluskami .
Jagody dokładnie płuczemy , odsączamy . Wrzucamy do rondelka , dosypujemy cukru i smażymy okolo 15 minut , aż jagody nieco się rozpadną . Smażymy na malym ogniu , mieszając co jakiś czas . Tak przygotowane , wlewamy do wyparzonych sloiczków , zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 10.07.2014 17:47
Pycha!!Szczególnie z kluskami , mój syn je uwielbia .
Magula 04.07.2014 17:57
Pyszności, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak