Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrest do deserów

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier kryształ 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Agrest do deserów

Agrest umyć, osuszyć i obrać.
Każdą sztukę nakłuć wykałaczką w dwóch miejscach.
Zasypać cukrem odstawić na 12 godzin, od czasu do czasu należy przemieszać.
Każdy agrest powinien być obtoczony cukrem.
Po tym czasie większa część cukru się rozpuści, nakładać w słoiczki razem z cukrem którym był zasypany.
Pasteryzować 20 minut w temperaturze 95 stopni.
Agrest po otwarciu jest twardy. Używam do deserów i ciast.
Wyszły mi 3 słoiczki półlitrowe .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.07.2014 21:33
bardzo dobry pomysł
Janina 04.07.2014 16:06
Fajna sprawa takie owoce;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak