Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki Eli z wątroby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 600 g
jajko 2 sztuki
sos sojowy 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 3 łyżeczki
cebula biała 1 sztuka
bułka 1 sztuka
sos sojowy grzybowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki Eli z wątroby

Umytą i osuszoną wątrobę zmielić w maszynce.Bułkę pokroić w kostkę,cebulę w ósemki,zmielić razem i dodać do wątroby.Dodać jajka,sosy,czosnek,sól,pieprz i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej.Łyżką kłaść na gorący olej masę wątrobianą,kształtując placuszki i smażyć z obu stron.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak