Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marcepanowe cookie pops

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

herbatniki 2 opak
Biszkopty 1 opak.małe
śmietana 30% 1 mała
cukier puder do smaku

Lista składników

barwnik spożywczy czerwony
marcepan
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: marcepanowe cookie pops

Herbatniki i biszkopty zmiksowałam na drobno.
Śmietanę kremówkę ubiłam na sztywno, dodałam cukier puder i żółty barwik spożywczy. Wymieszałam. Do pokruszonych ciastek dodawałam po trochu śmietanę, ciągle mieszając, tyle by masa była gęsta i dało się z niej lepić (coś jak plastelina;))
Uformowałam kuleczki-ilość zależna od wielkości.
Gotową masę marcepanową wyrobiłam, by była miękka. Brałam kawałek masy, rozpłaszczałam, w środek wkładałam kulki z ciasta i zamykałam. Formowałam kule.
Nadziałam je na patyczki. Dorobiłam skrzydełka, dziób i nóżki, pomalowałam barwnikiem spożywczym czerwonym w żelu. Oczy zrobiłam z niebieskiej posypki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.08.2014 19:58
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak