Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagódkami i śmietanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
sól
olej 2 łyżki
woda ciepła
jagody 40 dkg
cukier waniliowy 1 op
śmietana 18 proc 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagódkami i śmietanką

Kroki postępowania

1
Mąka, sól, olej i ciepła woda łączymy razem i zagniatamy gładkie ciasto
Krok 1 - Pierogi z jagódkami i śmietanką foto
2
Do jagód dodajemy cukier waniliowy i lekko mieszamy razem
Krok 2 - Pierogi z jagódkami i śmietanką foto
3
Z ciasta wykrawamy kółka, w środek każdego wkładamy farsz jagodowy i dokładnie zlepiamy.
Krok 3 - Pierogi z jagódkami i śmietanką foto
4
Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia pierogów ok 4 minuty i wyjmujemy.
Krok 4 - Pierogi z jagódkami i śmietanką foto
5
Podajemy polane śmietanką i posypane cukrem lub czekoladą. Smacznego
Krok 5 - Pierogi z jagódkami i śmietanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 04.07.2014 05:59
uwielbiam takie pierogi :)
Malinka 03.07.2014 23:08
Zjadłabym wszystkie!!! Wyglądają baaardzo smacznie :)
asiczekz 03.07.2014 22:48
ja też przepadam za pierogami z owocami :)
krokus 03.07.2014 22:33
uwielbiam takie pierożki
ben-ka 03.07.2014 22:15
Az chce się zjeść:)
misia53 03.07.2014 21:47
Ach ,jak ja to lubię....
Czyki 03.07.2014 21:20
Janinko z przyjemnością Cię poczęstuję :)
Janina 03.07.2014 21:14
Pyszności, moje ulubione. Proszę małą porcyjkę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak