Roladki z ryby i szpinaku

Roladki z ryby i szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki z ryby i szpinaku

  • filety z mintaja

    6 szt
  • szpinak mrożony

    300 gram
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • pomidory suszone w zalewie

    6 szt
  • gouda

    100 gram
  • sok z cytryny

    1 szt

Przyprawy

  • sól morska

    1 szczypta
  • pieprz biały Prymat

    1 szczypta
  • chili

    1 szczypta
  • papryka słodka mielona

    1 szczypta

Dodatkowo

  • pomidory

    2 szt
  • oliwki czarne

    10 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z ryby i szpinaku
Mintaja rozmrażamy. posypujemy słodka paryką mieloną



Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek.

Mieszamy do połączenia składników.
Krok 2 - Roladki z ryby i szpinaku
Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy solą pieprzem,dodajemy ser gouda drobno pokrojony.
Krok 3 - Roladki z ryby i szpinaku
Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek.

Mieszamy do połączenia składników.
Krok 4 - Roladki z ryby i szpinaku
Na rozmrożonego mintaja i odciśniętego z wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy czerwoną papryką rybę i szczyptą chili wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy rybę , kładziemy farsz ze szpinaku i sera.
Krok 5 - Roladki z ryby i szpinaku
Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania .

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z sałatka i ziemniakami z wody .

Pamiętajmy ,że ryba puszcza jeszcze wodę i powstanie nam sosik własny , który smakuje rewelacyjnie .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

03.07.2014 23:44
na pewno pyszne

gosia1988

03.07.2014 22:12
świetne połączenie smaków - muszą być bardzo smaczne

IlonaAlbertos

03.07.2014 21:43
Bardzo ciekawy pomysł na połączenie ryby ze szpinakiem. Jak najbardziej mi odpowiada.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat