Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ze skwarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
mąka tortowa 4 szkl
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ze skwarkami

Ziemniaki gotujemy i studzimy. Następnie przeciskamy przez praskę albo mielimy przez maszynke. Wszystko wykładamy na stolnicę, dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajka i szczyptę soli. Całość dobrze zagniatamy. Z ciasta formujemy cienkie wałki i kroimy na kawałki. W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i wrzucamy przygotowane kopytka. Od momentu wypłynięcia gotujemy ok 4 min i hartujemy przez chwilę w zimnej wodzie. Kopytka podajemy odgrzane na patelni z dodatkiem skwarków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 02.07.2014 11:07
pysznosci, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak