Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bołla czyli kruszon

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1 butelka
cukier 200-250 g
truskawki świeże 0,5-1 kg
cytryna 2-3 sztuki
woda mineralna 2-3 butelki
wódka 0,25 l

Przepis i sposób przygotowania na: Bołla czyli kruszon

Cytryny oraz truskawki umyć i pokroić w plasterki. Całość posypać cukrem i zalać dwoma szklankami wina. Odstawić na godzinę. Przed podaniem dolać pozostałą ilość wina oraz wódkę. Napój można mieszać z wodą mineralną i lodem. Podawać mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak