Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupka cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt
masło 2 łyżki
natka pietruszki
tymianek
mleko 1/2 szkl
szczypiorek 1/2 pęczka
bulion warzywny 3 litry
sól
pieprz
cynamon Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
serek topiony 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupka cebulowa

Kroki postępowania

1
Do wysokiego garnka wkładamy masło i czekamy chwilę żeby się rozpuściło.Cebulę kroimy na tzw piórka i wrzucamy do masła, solimy i smażymy cały czas mieszajac
Krok 1 - Moja zupka cebulowa foto
2
Gdy cebula się zeszkli wlewamy wywar warzywny, lub drobiowy.
Krok 2 - Moja zupka cebulowa foto
3
Bułkę namaczamy w mleku. Mięso, szczypiorek, przecisnięty czosnek, szczypta cynamonu, tymianek, oregano dokładnie mieszamy
Krok 3 - Moja zupka cebulowa foto
4
Z mięsa robimy malutkie kuleczki
Krok 4 - Moja zupka cebulowa foto
5
Mięsne kulki wrzucamy do garnka z wywarem cebulowym i lekko mieszamy, chwilę gotujemy. Dokładamy serek topiony i doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Moja zupka cebulowa foto
6
Podajemy z zieloną pietruszką i bagietką. Smacznego
Krok 6 - Moja zupka cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 01.07.2014 22:21
Taka jak lubię
Patriszja
Patriszja 01.07.2014 19:29
zupa cebulowa jak najbardziej :) polecam jest bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak