Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana wątróbka cielęca na obiad...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MARYNATA

olej rzepakowy 1/2 szklanki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa w płynie 1 łyżka
kolendra Prymat do smaku 1 łyżeczka

DODATKI

wątróbka cielęca 70 dag
mąka pszenna 8 łyżek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy - ile potrzeba
ziemniaki ugotowane 1 kg
sałatka z kapusty kwaszonej z marchewką 300 ml/słoik
Buraczki domowe 300 ml/słoik
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana wątróbka cielęca na obiad...

wątróbkę cielęcą pokroić na mniejsze porcje i opłukać

z podanych składników zrobić marynatę i włożyć do niej wątróbkę i dobrze natrzeć - schować do lodówki najlepiej na całą noc

mąkę z tartą bułką wsypać do reklamówki i dobrze obsypać wątróbkę - ten sposób nie brudzi naokoło mąką i talerza

na gorącym oleju usmażyć wątróbkę na rumiano i odłożyć na talerz

do rondla po wątróbce dodać pokrojoną cebulę i jabłka i podsmażać mieszając z 10 minut na mniejszym ogniu

dodać majeranek, sól do smaku i dodać wątróbkę - pod przykryciem dusić z 10 minut

podać z tłuczonymi ziemniakami, buraczkami i kapustą Smak, posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.07.2014 22:31
dla mnie smaczna wątróblka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak