Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Studencka jajecznica

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
parówki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Studencka jajecznica

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i siekamy w drobniutką kosteczkę. Przekładamy na patelnię.
Krok 1 - Studencka jajecznica foto
2
Następnie parówki pozbawiamy folii ochronnej i kroimy w plasterki. Dorzucamy do cebuli.
Krok 2 - Studencka jajecznica foto
3
Obab składniki podsmażamy na patelni teflonowej bez dodatku żadnego tłuszczu.
Krok 3 - Studencka jajecznica foto
4
Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą do smaku.
Krok 4 - Studencka jajecznica foto
5
Smażymy do uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)
Krok 5 - Studencka jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 01.07.2014 19:08
oczywiście najlepsze :)
stef 01.07.2014 18:13
Z życia wzięte, mojego w 100%.
gosia561 01.07.2014 15:40
przypominają się studenckie czasy
IlonaAlbertos 01.07.2014 15:19
Prosta do przygotowania i smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak