Studencka jajecznica

Studencka jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • parówki

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Studencka jajecznica
Cebule obieramy i siekamy w drobniutką kosteczkę. Przekładamy na patelnię.
Krok 2 - Studencka jajecznica
Następnie parówki pozbawiamy folii ochronnej i kroimy w plasterki. Dorzucamy do cebuli.
Krok 3 - Studencka jajecznica
Obab składniki podsmażamy na patelni teflonowej bez dodatku żadnego tłuszczu.
Krok 4 - Studencka jajecznica
Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy solą do smaku.
Krok 5 - Studencka jajecznica
Smażymy do uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchenka

01.07.2014 19:08
oczywiście najlepsze :)

stef

01.07.2014 18:13
Z życia wzięte, mojego w 100%.

gosia561

01.07.2014 15:40
przypominają się studenckie czasy

IlonaAlbertos

01.07.2014 15:19
Prosta do przygotowania i smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat