Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe mufinki Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 250 g
maślanka 1.5 szklanki
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe mufinki Eli

Margarynę roztopić i ostudzić.Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito.Jajka z cukrem ubić na puszystą masę.Banany pokroić na ćwierć krążki.Do ubitych jajek dodać banany i dodawać na przemian mąkę,maślankę,margarynę,mieszając.Gotowe ciasto przełożyć do foremek do mufinek(mnie wyszło 30 sztuk) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około(zależy od piekarnika)30 minut.Po upieczeniu wyłożyć na kratkę do ostygnięcia.Można mufinki posypać cukrem pudrem,polukrować lub oblać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 29.05.2012 09:35
Bardzo lubię ciasto bananowe, więc muszę spróbować przygotować muffinki:)
krzyniu1984 10.04.2011 19:34
świetne są!!
indi 22.03.2011 14:52
muszę koniecznie wypróbować ten przepis
banditka 08.09.2010 11:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak