Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik Eli z serduszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serduszka drobiowe 400 g
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
koperek 3 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
kasza jęczmienna 200 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik Eli z serduszkami

Wrzucić do garnka umyte serduszka,kostke mięsną,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać 3-4 litry wody,gotować do miękkości i wyjąć z wywaru.Serduszka zostawić przykryte,żeby nie wyschły.Do wywaru dodać posiekaną cebulę,kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Zupę doprawić pieprzem,maggi.Na talerze z zupą wyłożyć serduszka i posypać koperkiem.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 25.09.2011 21:01
wygląda apetycznie smakuje jeszcze lepiej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak