Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka z grilla Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 sztuk
olej 3/4 szklanki
sos sojowy 8 łyżek
ocet ryżowy 6 yżek
papryczki chilli z zalewy Tao Tao-posiekane 2 sztuki
czosnek świeży-przeciśnięty przez praskę 8 ząbków
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
trawa cytrynowa 1 (z zalewy)
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka z grilla Eli

Wszystkie składniki marynaty utrzepać trzepaczką.Umyte udka podzielić na dwie części(udka i pałki),zalać marynata i włożyć do lodówki na całą dobę.Wyjąć z marynaty i piec na gorącym ruszcie,co jakiś czas smarując marynatą przez 35-40 minut(zależy od grilla)Smacznego!.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak