Pstrągi z grilla Eli

Pstrągi z grilla Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrągi wypatroszone

    5 sztuk
  • olej roślinny

    3/4 szklanki
  • przyprawa ziołowado grilla Prymat

    2 czubate łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • cytryny

    2 sztuki
  • koperek

  • masło

  • olej roślinny

  • folia aluminiowa

  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • Grill - przyprawa pikantna

    1 czubata łyżka
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty (olej,przyprawy do grilla,sok z cytry,sos sokowy,czosnek)utrzepać trzepaczką.Oskrobane z łusek,umyte,wysuszone ręcznikiem papierowym pstrągi zalać marynatą i włożyć do lodówki na całą noc.Wyjąć z marynaty,wysuszyć ręcznikiem papierowym.Do środka ryb włożyć plasterki cytryny(bez skórki),koperek i kawałki masła.Kawałki folii aluminiowej posmarować olejem,położyć pstrągi,zawinąć szczelnie folię i piec na gorącym grillu około 25 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat