Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

budyń śmietankowy 1 sztuka
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko 250 ml
mąka pszenna 1,5 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia 1 łyzka

Dodatki

śmietana 30% 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
truskawki świeże 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy jajko oraz cukier- miksujemy.
Krok 1 - Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną foto
2
Następnie dodajemy mleko, wsypujemy budyń i miksujemy składniki.
Krok 2 - Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną foto
3
Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki ucieramy na gładką masę.
Krok 3 - Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje ciasta. Racuszki smażymy z 2 stron do zrumienienia.
Krok 4 - Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną foto
5
Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Na usmażone placuszki nakładamy warstwę truskawek i śmietany. Smacznego!!!
Krok 5 - Racuchy z budyniem w składzie-podane z truskawkami i bitą smietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak