Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
śmietana kwaśna18 proc według uznania
majonez tradycyjny według uznania
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
ogórek zielony 1 sztuka
kapusta pekińska 1 mała główka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej Eli

Składniki sosu (śmietana,majonez,czosnek,sól,pieprz)połączyć.Ilość sosu według uznania.Kapusę pekińską i paprykę pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekac.Obraną marchew,ogórka(bez obierania) i jabłko(bez obierania)zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać sos i wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 18.04.2011 09:28
smaczne
ewelinapac 02.01.2011 15:07
bardzo dobra
oliwkowa
oliwkowa 21.10.2010 20:57
smaczne
Dorota71 22.09.2010 13:06
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak