Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 ml
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
truskawki
maliny świeże
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec

Kroki postępowania

1
Każdą z galaretek rozpuszczamy w osobnej misce w 400 ml wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Jogurtowiec foto
2
Kiedy galaretki zaczną tężeć wówczas do miksera przelewamy jogurt naturalny i miksujemy go ok 2 minuty aż zacznie się pienić.
Krok 2 - Jogurtowiec foto
3
Dodajemy do jogurtu lekko tężejące galaretki
Krok 3 - Jogurtowiec foto
4
i miksujemy całość do połączenia składników.
Krok 4 - Jogurtowiec foto
5
Przelewamy całość do butelki po wodzie mineralnej lub miski i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gotowe kroimy na kawałki. Truskawki i maliny oczyszczamy, kroimy na kawałki i układamy na jogurtowcu. Dekorujemy świeżą miętą.
Krok 5 - Jogurtowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak