Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka nadziewane boczkiem i schabem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
schab bez kości 100 gram
boczek wędzony 100 gram
szczypiorek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka nadziewane boczkiem i schabem

Udka myjemy, wycinamy kość i staramy się nie przeciąć środka.

Myjemy schab i mielimy na średnich oczkach.

Boczek mielimy na średnich oczkach.

Łączymy zmielony boczek ze schabem.

Dodajemy jajko i bułkę tartą namoczoną w 2 łyżkach wody.

Wymieszałam wszystko dodałam sól pieprz i szczypior .

Nadziałam udka i szczepiłam wykałaczkami.

Na dno żaroodpornego naczynia starłam margarynę i posypałam szczypiorkiem.

Ułożyłam udka na margarynie i obsypałam je czerwoną słodką zmieloną papryką wymieszaną z sola i pieprzem .

Piekłam 60 minut w 200 stopniach , zdjęłam pokrywkę i polewałam sosem który powstał podczas pieczenia i dopiekłam już bez pokrywki . Wyszło pyszne .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 30.06.2014 20:05
fajnie wyglądają, muszą być pyszne
Agata3 30.06.2014 18:50
wyglądają bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak