Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki Eli z karczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry karczku 5 sztuki
sól do smaku
czosnek 5 ząbków
kostka mięsna 1 sztuka
mąka pszenna
olej do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki Eli z karczku

Umyte plastry karczku osuszyć papierowym ręcznikiem.Rozbić lekko tłuczkiem,posolić,popieprzyć i oprószyć przyprawą do grilla z obu stron.Obtoczyć w mące(strzepać nadmiar mąki) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Cebulę i czosnek dodać do mięsa,chwilę jeszcze smażyć.Podlać wodą,dodać kostkę mięsną i dusić(od czasu do czasu podlewać wodą)do miękkości.Wyjąć bitki,mąkę pozostałą po obtoczeniu mięsa wymieszać z wodą i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 30.11.2011 08:32
pyszności-z ziemniaczkami tłuczonymi i surówką
oliwkowa
oliwkowa 13.10.2010 19:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak