Bitki Eli z karczku

Bitki Eli z karczku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry karczku

    5 sztuki
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    5 ząbków
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte plastry karczku osuszyć papierowym ręcznikiem.Rozbić lekko tłuczkiem,posolić,popieprzyć i oprószyć przyprawą do grilla z obu stron.Obtoczyć w mące(strzepać nadmiar mąki) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Cebulę i czosnek dodać do mięsa,chwilę jeszcze smażyć.Podlać wodą,dodać kostkę mięsną i dusić(od czasu do czasu podlewać wodą)do miękkości.Wyjąć bitki,mąkę pozostałą po obtoczeniu mięsa wymieszać z wodą i wlać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

30.11.2011 08:32
pyszności-z ziemniaczkami tłuczonymi i surówką

oliwkowa

13.10.2010 19:27
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat