Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tymiankowe z salami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zaczyn

mąka 4 łyżki
drożdże 20 gr
woda ciepła 6 łyżek

ciasto

mąka 300 gr
jajko 2 szt
oliwa 6 łyżek
tymianek .
sól do smaku .

dodatkowo

salami
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: tymiankowe z salami

Kroki postępowania

1
zrobić zaczyn jak podwoi swą objętość i pojawią się pęcherzyki
Krok 1 - tymiankowe z salami foto
2
dodać do mąki ,wymieszać dodać roztrzepane jajko z szczyptą soli, następnie gałązki tymianki obrać ,zostawiając listki
Krok 2 - tymiankowe z salami foto
3
dodać do ciasta
Krok 3 - tymiankowe z salami foto
4
dodać oliwę z oliwek i wyrobić do momentu aż ciasto wchłonie oliwę.
wtedy ciasto przykryć ścierką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Krok 4 - tymiankowe z salami foto
5
za pomocą wałka ciasto lekko spłaszczyć
szklanką wycinać
Krok 5 - tymiankowe z salami foto
6
krążki,kłaść na blaszkę
Krok 6 - tymiankowe z salami foto
7
z plasterka salami zrobić różyczkę i utykać każdą bułeczkę
Krok 7 - tymiankowe z salami foto
8
posypać sezamem ,piekarnik nagrzać do temp.190 stopni wkładać bułeczki na 15 minut.
Krok 8 - tymiankowe z salami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 01.07.2014 20:57
fajne pieczywo zjadło by się
Kejti 01.07.2014 00:24
Super przekąska :-)
kasienka23 30.06.2014 19:14
fajne pieczywo, smaczna alternatywa :)
Beatris 30.06.2014 17:12
Aż nabrałam ochoty na taką bułeczkę:)
adelajda 30.06.2014 16:16
wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak