Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijane pieczarki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek 6 szt.
cebuli 3 szt.
masła 1 łyżka
białego wytrawnego wina 100 ml
Ramy Cremefine Profi do gotowania 50 ml
sera żółtego 10 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pijane pieczarki

Pieczarki umyć i osuszyć. Trzonki grzybów odciąć. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i posiekane trzonki grzybów. Chwilę podsmażyć i ułożyć na wierzchu kapelusze grzybów. Przykryć i dusić przez około 10 minut. Dodać sól, pieprz, śmietanę i wino. Składniki połączyć mieszając delikatnie, aby kapelusze pieczarek pozostały nienaruszone. Przykryć i dusić kolejne 10 minut. Kapelusze pieczarek przełożyć do naczynia żaroodpornego, napełnić podsmażoną cebulką, na każdym ułożyć po plasterku sera żółtego i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC, aby ser się roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.10.2012 11:10
apetyczne pieczareczki
Paulina33 31.03.2012 12:35
wyglądają super, a nazwa jest zabójcza :D
jeta72 23.09.2011 14:10
extra!
Ela15 30.06.2011 08:11
super
Kopiko1983 16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!
Kopiko1983 16.04.2011 04:46
Bardzo fajnie!
kasiurek 02.03.2011 15:39
wygladaja mega smacznie, musze wyprobowac:)
Karolina92 28.02.2011 14:43
pomyslowe :)
romanrafal
romanrafal 12.01.2011 17:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak