Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone bakłażany z dipem meksykańskim

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt.
mąka 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 2 szt.
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
Party Dip Meksykański

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone bakłażany z dipem meksykańskim

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
2
Bakłażany myjemy w zimnej wodzie, obieramy ze skórki i kroimy na średniej wielkości krążki. Panierujemy po kolei w mące, następnie w jajkach roztrzepanych z dodatkiem soli, pieprzu i oregano, a na końcu w bułce tartej.
Krok 2 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
3
Gotowe talarki smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Krok 3 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto
4
Podajemy z Party Dipem Meksykańskim Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań mięsnych, np. drobiu.
Krok 4 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.09.2017 14:14
Ale to pięknie podane!
Monika-twin 19.08.2014 19:17
fajny przepis
mela25 11.08.2014 12:04
bardzo apetyczne
Katarzyna59 05.08.2014 18:40
uwielbiam takie potrawy
bietka 05.08.2014 18:33
muszą być pyszne :)
jasiek 05.08.2014 09:33
ciekawe i pięknie podane
agnieszka131919 30.06.2014 11:59
na pewno pyszne
halinah 30.06.2014 11:38
Podane jak w restauracji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak