Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka w zalewie octowej z kurkumą

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka 2 kg
woda 1 l
ocet 1/2 szkl
cukier 1 1/3 szkl
sól 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Porada

Idealna do sałatek a także jako dodatek do mięs i szaszłyków.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka w zalewie octowej z kurkumą

Kroki postępowania

1
Obieramy cebulkę, myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Cebulka w zalewie octowej z kurkumą foto
2
Zagotowujemy wszystkie składniki zalewy w dużym garnku.
Krok 2 - Cebulka w zalewie octowej z kurkumą foto
3
Dodajemy cebulkę do zalewy i zagotowujemy. Zestawiamy z gazu i przekładamy cebulki do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3 - Cebulka w zalewie octowej z kurkumą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.06.2014 18:51
Apetyczne te cebulki,sama nigdy nie marynowałam.
caralajna 30.06.2014 16:46
fajny pomysł
barbara11561 30.06.2014 11:38
bardzo smaczna ,lubimy takie małe cebuleczki konserwowe:)
Noruas 30.06.2014 10:49
fajnie pomyślane, akurat na imprezkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak