Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kulki koktajlowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kulki

mięso mielone z indyka 300 g
ząbek czosnku 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek cały Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 4 łyżeczki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Sos

keczup 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sos miętowy 1 łyżeczka
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kulki koktajlowe

Rozgrzać ruszt do średniej temperatury.
W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jogurtem. Nabierać płaską łyżkę mieszanki i formować kulki.
Ułożyć kulki na folii i piec na ruszcie 4-6 minut, tylko raz obracając.
Wymieszać sos w miseczce i podać z kulkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak