Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pomidorowym farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówki 1 kg
pomidorów 2 szt.
cebuli 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pomidorowym farszem

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Przekroić tak, aby powstał płat mięsa, natrzeć solą, czarnym mielonym pieprzem i przyprawą do karkówki, owinąć folią do żywności i odstawić na 4 godziny.

Przygotować farsz: pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażać na patelni. Dodać 2 cebule pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz, i majeranek. Smażyć całość 20 minut. Ostudzić.

Przygotowany farsz rozsmarować na płacie mięsa, posypać natką pietruszki, zwinąć roladę i obwiązać nicią. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Dookoła mięsa ułożyć 2 cebule pokrojone w piórka, dodać owoce jałowca i pokruszone liście laurowe. Po wierzchu posmarować oliwą z oliwek wymieszaną z majerankiem i przyprawą do karkówki. Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC na 2 godziny. Przed końcem pieczenia mięso odkryć, aby „złapało” ładny kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 17.01.2012 10:27
śliczna:)
banditka 20.10.2011 08:27
ciekawe, uwielbiam domowe wedlinki
cukiereczek 14.09.2011 11:29
super
Ela15 22.08.2011 09:55
przepyszna
Nina7 28.04.2011 12:44
znakomicie wygląda i musi być bardzo smaczna:)
pawel6 27.03.2011 07:14
wygląda super smacznie!
Mati13 30.01.2011 13:12
świetny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak