Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z grzybkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała liście
ryż 2 szklanki
cebula sztuka
grzyby leśne 40 dkg
smalec 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Jeśli nie mamy świeżych lesnych grzybków można użyć suszonych wcześniej je namaczając.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z grzybkami

Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie w stosunku 1: 2.Kapustę sparzyć, obrać liście, wyciąć zgrubiałe żyłki. Grzybki oczyścić , pokroić na drobniej.cebulkę również pokroić w kostkę.Na patelni rozpuścić tłuszcz ,wrzucić grzybki , cebulkę i chwilę poddusić. Do ryżu dodać mielone mięso, grzybki doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farszem napełniać przygotowane liście.Dno rondla wyłożyć niewykorzystanymi listkami , układać dość ściśle gołąbki , zalać bulionem, listkami kapusty i pokrywką. Dusić na malutkim ogniu ok.godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 11.11.2016 16:58
Gołąbków z grzybami jeszcze nie robiłam. Spróbuje.
Kejti 02.07.2014 15:28
Fajne z grzybkami :-)
barbara11561 01.07.2014 23:23
bardzo lubię takie gołąbki:)
anemon 30.06.2014 14:09
Ze świeżymi grzybami muszą smakować nieziemsko, bardzo apetycznie wyglądają.
agnieszka214 30.06.2014 10:33
apetyczne gołabeczki
Wacław 30.06.2014 10:05
lubimy gołąbki a te sa wspaniałe :-)
Magula 30.06.2014 08:48
Uwielbiam gołąbki, wyglądają apetycznie
adelajda 30.06.2014 05:57
pyszne gołąbki :)
Lidzia 30.06.2014 05:23
Smakowite.
Bernadeta1 30.06.2014 00:15
takie gołąbki mogę jeść codziennie
Krzysiek3 29.06.2014 23:09
takich jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak