Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 2 szt
jajko 1 szr
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/4 szt
papryka 1/4 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
ser biały 200 (chudy)
karkówka 3 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z karkówki z nadzieniem z sera i pieczarek

Karkówkę rozbić trochę młotkiem.. tak by powstały prostokąty,
Przygotować nadzienie. Cebulę przysmażyć na odrobinie tluszczu razem z pieczarkami i papryką, dodać do sera, dodać jajko i przyprawy, wymieszać.. Nadziać plastry karkówki i spiąć wykałaczkami.
Posypać przyprawą do mięs i odstawić na ok 1 godzinę.
Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony obracając .. Podać z pomidorem , cebulką i sosem greckim Tzatziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radek305
radek305 20.10.2010 15:52
apetycznie wygłada i smacznie
katarzynka455 11.10.2010 11:54
ciekawie
PaniMISIOWA 06.10.2010 00:27
Piękne i apetyczne! POEZJA!!!
ZEWA 01.10.2010 11:00
zapomniałam dopisać białego, bo z żółtym robię
ZEWA 01.10.2010 10:59
z dodatkiem sera jeszcze nie robiłam do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak