Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smarowidło ze śląskiej kiełbasy...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 6 sztuk
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 6 sztuk
smalec 1,5 kostki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: smarowidło ze śląskiej kiełbasy...

śląską kiełbasę, cebulę, ząbki czosnku dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu

do rondla dać 1/2 kostki smalcu i do gorącego włożyć zmieloną masę

mieszając podsmażać z 10 minut, teraz włożyć całą kostkę smalcu i stopić

wsypać paprykę, majeranek, zamieszać i przelać smarowidło do naczynia i wystudzone schować do lodówki

takie smarowidło raz na jakiś czas lubimy do razowego chleba, można też ze smarowidła robić okrasy do ziemniaków, pierogów, kaszy..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 30.06.2014 09:00
Dokładnie, pamiętam ten smalczyk z dzieciństwa :)
fotoviderek 30.06.2014 07:25
Do tego świeże pieczywo, pycha :)
Lidzia 30.06.2014 05:22
Smak dzieciństwa. Pyszne z ogórkiem małosolnym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak