Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto alla siciliana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory 1/2 szkl
pomidor 1 szt
żółty ser starty 2 łyżki
migdały 2 łyżki
bazylia 10 listków
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oliwki zielone 5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto alla siciliana

Do pojemnika wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory, świeżego pomidora, zielone oliwki, a także listki bazylii, starty żółty ser, oliwę z oliwek, obrany czosnek oraz wcześniej zalane gorącą wodą migdały a następnie obrane ze skórki. Wszystko razem miksujemy. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję doprawiamy do smaku. W celu dłuższego przechowywania przekładamy sos do słoiczka a na wierzchu wlewamy łyżkę oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 30.06.2014 09:02
pyszności :) suszone pomidorki zawsze i wszędzie :D
Simeo 29.06.2014 22:56
lubię pesto z pomidorami
Silver Teaspoon 29.06.2014 22:40
Świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak