Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser waniliowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek homogenizowany 1 szt.
kefir 1 mały kubek
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
aromat waniliowy 1 szt.
cukier waniliowy 2 szt.
skórka pomarańczowa kandyzowana

Przepis i sposób przygotowania na: Deser waniliowy

Wykonanie:
Żelatynę wymieszać w odrobinie wrzątku i dokładnie rozpuścić mieszając łyżeczką. Następnie zmiksować serek z kefirem, dodać cukry waniliowe, kilka kropli aromatu, skórki kandyzowane( zostawić trochę do posypki) i wlać letnią żelatynę. Chwilę ubić z żelatyną, a gdy zacznie tężeć, przelać do ozdobnych pucharków. Posypać resztą skórek i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.06.2014 09:16
Pyszności;)
Wiktoria29 30.06.2014 09:04
zjadła bym
Pietruszka 29.06.2014 22:37
lubię takie deserki
bhb8 29.06.2014 22:05
dobry deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak