Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

NALEŚNIKI

mąka 1 szkl
mleko 2 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 70 ml

FARSZ

wędzona makrela 300 g
cebula 1 szt
mozzarella 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
masło 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI:

Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy.

Smażymy średniej wielkości naleśniki.

Odkładamy w ciepłe miejsce.

FARSZ:

Cebulkę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na łyżce masła.

Makrelę oczyszczamy z ości , drobno siekamy , dodajemy podsmażoną cebulkę wraz z tłuszczem.

Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

CAŁOŚĆ:

Na naleśnikach układamy farsz rybny , przykrywamy pokrojoną mozzarellą , zamykamy w koperty.

Przed podaniem podsmażamy na maśle , tak by ser się roztopił a naleśniki zrumieniły.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.06.2014 19:49
takich jeszcze nie jadłam
nogawkuchni 29.06.2014 19:26
Bardzo oryginalny pomysł na z pewnością pyszne naleśniczki,ciekawy przepis i smakowite zestawienie smaków.
IZABELA29 29.06.2014 17:43
wypasione jedzonko
Aleksandra/Olcia 29.06.2014 16:54
zdecydowanie moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak