Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z galaretką w słoiku

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 2 kg
ząbek czosnku 3 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier 1 łyżka
woda 0,5 szklanki
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z galaretką w słoiku

Boczek zemleć w maszynce. Czosnek rozgnieść, dodać do mielonego mięsa i boczku, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dolać wodę. Bardzo dokładnie wymieszać. Masą napełniać słoiczki do 3/4 wysokości, zakręcić nakrętki, włożyć do garnka z zimną wodą. Gotować powoli przez min. 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.03.2014 17:30
bardzo dobra,zabieram przepis
IlonaAlbertos 13.09.2013 20:26
Apetyczna kiełbaska.
sara1 06.02.2013 10:48
świetna i apetyczna wędlinka
olkaaa 28.06.2012 08:53
warto spróbować
Wafelek2601 07.11.2011 16:26
przepis godny wypróbowania
edyta44 09.08.2011 18:35
pycha
Gosia32
Gosia32 20.06.2011 11:49
przypomina mi ten przepis moją babcie-dla mnie super
FAFIK 10.03.2011 06:38
Super! Juz dawno takich pyszności nie jadłem
patusia 19.01.2011 00:35
Fajny przepis. Pychotka :)
stokrotka 07.10.2010 21:45
Pamietam to z dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak