Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chipsowe kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 szt.
cukier puder 120 gram
wiórki kokosowe
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: chipsowe kokosanki

Kroki postępowania

1
Z białek ubić pianę stopniowo dodając cukier puder. Ja użyłam barwnika i dodałam razem z cukrem, Na koniec wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać
Krok 1 - chipsowe kokosanki foto
2
Nakładać kleksami na blaszkę, posypać posypką
Krok 2 - chipsowe kokosanki foto
3
Piec przez ok. 5 minut w temperaturze 180 stopni. Pozostawić na papierze do wystygnięcia
Krok 3 - chipsowe kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.06.2014 12:43
ciekawy deserek
marcia7 29.06.2014 15:00
intrygujący kolor
Noruas 29.06.2014 00:41
Słodki pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak